Tänään on sunnuntai 20. maaliskuuta 2016. Viikko 11

 Päätöksenteko

  Pitäsikö Viinikanniemi kaavoittaa tonteiksi?

 Viinikanniemi


Viinikanniemi
Nokian kaupunki suunnittelee Viinikanniemen leirintäalueen kaavoittamista asuintonteiksi. Viinikanniemen vuokrasopimus loppuu vuonna 2014. Tässä ote teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjasta:

ASEMAKAAVAN MUUTOS 6 KAUPUNGINOSA VIINIKANNIEMI

Kaavoitusarkkitehti Jorma Hakola:

Kaavamuutos on pantu vireille Nokian kaupungin toimesta. Viinikanniemen leirintäalueen vuokrasopimus päättyy joulukuussa 2014. Paikka on jäänyt yhdyskuntarakenteen laajentuessa kaupunkirakenteen sisään ja pääosa rakennuskannasta on huonokuntoista. Esimerkiksi sauna on käyttökiellossa. perinteinen telttailu on nykyään vähäistä. Pääosa käyttäjistä vuokraa mökkejä tai asuntovaunupaikkoja tai tulee asuntoautolla. Mikäli leirintäaluetoimintaa Nokialla jatketaan, on tarkoituksenmukaista osoittaa sille uusi paikka muualta ja muuttaa Viinikanniemi pientaloalueeksi, jolta voidaan tarjota omarantaisia tontteja. Samalla alueen uimarantaa, veneilytoimintoja ja kevyenliikenteen yhteyksiä kehitetään palvelemaan laajempaa käyttäjäkuntaa.


Mitä mieltä olet? 

Pitäisikö Viinikanniemi säilyttää leirintäalueena vai kaavoittaa asuintonteiksi? Ota kantaa - viemme perustellun mielipiteesi perille päättäjille.

Nimeäsi tai tietojasi ei julkaista eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen eikä tietoja mielipidettä lukuun ottamatta luovuteta kolmannelle osapuolelle.


Mielestäni Viinikanniemi pitää
Perusteluni
Nimi
Sähköposti

 Kommentteja

Pitää säilyttää leirintäalueena

"Riittävän lähellä palveluja. Korvaavaa aluetta vesialueineen ei ole. Turha tehdä mitään rikkaidenrantaa Nokialle. Tämänkin lopetuksen myötä myös Tapsan Tahdit voi lopettaa ja se loppuu."

"Leirintäalue on juuri sopivalla paikalla ajatellen karavaanareita. Rakentakoot muualle asuntoalueita, niitähän on Nokia tulvillaan. tulossa koko ajan lisää taloja vieri viereen. Pikkuhiljaa alkaa ahistaa. ehdottomasti antakaa leirintäalueen olla missä se on nyt, muuten se tietää loppua. ei tule Nokialle enään ulkopaikkakuntalaisia, jos paikkaa muutetaan syrjempään."

"Leirialue on valtakunnallisesti tunnettu. Aluetta pitäisi kehittää, mutta nimenomaan parantamaan leirintäalueen palveluja ym. Näistä hyötyisi lähialueen asukkaatkin. Uimarannat ja esim. saunarakennus kuntoon kaupuntin toimesta, niin alue voi säilyä virkistysalueena!"

"Kaunis leirintäalue sopivan matkan päässä keskustasta antaa mainion kuvan Nokiasta ja sen kauniista luonnosta. Asuinalueena huono: yksityisautoilua lisää, ei busseja eikä lähipalveluja saati sitten tilaa päiväkodissa tai koulussa!"

"Kaavoitettavia alueita löytyy kyllä vapaana muualtakin, vaikka sieltä, jonne päättäjät haluavat leirintäalueen siirtää. Matkailua ja vapaa-aikaa pitää kehittää. Kaikkien nokialaisten hyvinvointi pitäisi olla päättäjien mielessä, ei vain pienen ryhmän hyvinvointi. Korjauttakaa mökit ja saunatilat kuntoon ja rakentakaa niitä lisää mäkeen ennen leirialuetta. Alueelle pitäisi tehdä myös kunnollinen yleinen uimaranta, jota Sammaliston/Sotkan alueella ei ole."

"Nokia tarvitsee leirintäalueen, paikka on hieno ja suosittu karavaanareiden keskuudessa. Ökytaloille löytyy varmaan paikkoja, jos niitä tarvitaan, älkää nyt tappako kylän viimeisiäkin matkailuvaltteja tai laitetaan samantien Rantasipi Eden myös maan tasalle ja tornitaloja tilalle."

"Kaunis paikka, hyvää mainosta Nokialle. Suuri virhe rakentaa!

"Sopivan kokoinen virkistysalue hyvien yhteyksien varrella. Isommallakin kulkueella helppo tulla. Tämä paikka on lähellä palveluja sekä kunnan omia asukkaita. Asutusta voidaan laajentaa Sarkolaan, Siuroon ja Pintiöön. Ei oo mitään järkee asuttaa koko kylää kuin smurffit. Väljyyttä sekä puistonomaisia alueita tulee olla taajamissa, jotta ihmiset pääsisivät lähemmäksi luontoa helpommin päivittäin

"Tarvii kunnassa olla leirintäalue, porvarit hommatkoon tonttinsa muualta."

Pitää kaavoittaa asuintonteiksi

"Pitää kaavoittaa asuintonteiksi, koska Nokialla ei ole asuintontteja riittävästi."

"Taas pitäisi muistaa, että maailma muuttuu. Leirintäaluekäyttö ei ole enää sitä mitä ennen. Ei varmaan myöskään liiketoiminnan näkökulmasta. Nokia on laajentunut tuohon suuntaan ja Viinikanniemi on jäänyt asuinalueen keskelle. Milestäni on suuri rikkaus, että Nokialle voitaisi kaavoittaa asuintontteja noin hienoon paikkaan. Ei ne talot tarvitse sen ökympiä olla kuin mitkään muutkaan. Sitä paitsi ne talojen rakentajat maksavat niistä tonteista hyvän rahan, joka kilahtaa meidän kaikkien yhteiseen kassaan. Kateelliset jurputtaa vain niin kuin Nokialla yleensäkin joka asiasta."

"Ehdottomasti asuinalueeksi. Raha on yksi realiteetti ja totuus on, että siitä on kaupungissa pulaa. Viihtyisä asuinalue on myös kaupungin maineelle ja asukkaille hyvä juttu. Jos leirintäaluetoiminta ei tarjoa edellytyksiä kannattavaan liiketoimintaan ja työllistämiseen, niin turha sitä on tekohengittää."


Olet täällä: EtusivuPäätöksenteko